Basslet: Een subwoofer voor je lichaam in de vorm van een horloge

  • Geplaatst op
  • Door Bart Vermeer
  • 0
Basslet: Een subwoofer voor je lichaam in de vorm van een horloge

Het is weer zomer! Het is dus weer tijd voor zon, festivals en luide muziek. Geniet nog maar even! Na de zomer is het weer voorbij en dan is het weer wachten tot volgend jaar…of toch niet? Het zou wel eens kunnen dat je de volgende keer de vette beats van je lievelingsartiest doorheen je lichaam voelt en zelfs gewoon op de bus of op straat. Hoe? De Basslet! Het lijkt op een horloge of een smartwatch, maar als je van dichterbij zou kijken, dan merk je totaal iets anders.

Wat is een basslet?

Een basslet is een soort van polsbandje waarbij de bastonen van muziek en geluidseffecten worden doorgegeven naar je pols. Je hebt met andere woorden een mobiele subwoofer om je pols.

Hoe werkt het?

Alleen de drager met een multimedia-apparaat (smartphone, tablet enz.) verbonden met een zendertje voelt de trillingen of bastonen via hun Basslet-armband om de pols. In tegenstelling tot een echte subwoofer, kan alleen de drager een basgeluid voelen. Omstaanders voelen dus in principe niets.

Voor wie?

De makers van de Basslet hebben hun gadget ontworpen voor iedereen met een passie voor muziek en zelfs voor gamers. De mogelijkheden zijn enorm: muziek of een film voelen op weg naar je werk via je smartphone en zelfs virtual reality voelen.

Volledig aan te passen?

Je kunt het polsbandje van de Basslet eenvoudig vervangen met gelijk welke horlogeband van 24 mm volgens de makers.Zie afbeelding 1 (Kickstarter.com. (2016). Afbeelding 1: Kickstarter.com. Geraadpleegd op 03 juli 2016, van https://www.kickstarter.com/projects/basslet/the-basslet-a-wearable-subwoofer-for-your-body).

Is het waterdicht?

De Basslet (prototype) is voorlopig enkel spatwaterdicht en nog niet volledig waterdicht volgens de makers. Het is dus (nog) geen subwoofer voor onder de douche of voor tijdens het zwemmen.

Waar kan ik een Basslet kopen?

Voorlopig is de Basslet nog een project op Kickstarter. Het is echter al heel populair, want er is al meer dan 300.000 EUR opgehaald via Kickstarter. Het oorspronkelijke bedrag en doel van 50,000 EUR werd snel behaald, dus zal de Basslet bijna zeker uitgebracht worden. De lancering wordt geschat in december 2016. Wil jij een van de eerste zijn? Bekijk dan eens het project op Kickstarter.com.

 

 

Bron/Source: (Kickstarter.com. (2016). Afbeelding 1: Kickstarter.com. Geraadpleegd op 03 juli 2016, van https://www.kickstarter.com/projects/basslet/the-basslet-a-wearable-subwoofer-for-your-body).

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.