Hoe meet ik mijn polsomtrek en kies ik de juiste diameter voor mijn uurwerk?

 

 

Je polsomtrek bepalen door te meten

 

Voor een juiste diameter van een horloge of uurwerk te bepalen, passend bij uw pols, moeten we eerst onze polsomtrek moeten meten.

Op onze wegwijzer kunt u terugvinden hoe je het best te werk gaat. Gemiddeld is de polsomtrek van dames tussen 17-18 cm qua lengte. Bij mannen ligt het wel wat hoger: 19-20 cm.

Als u dan zelf een beeld hebt gecreëerd van de omtrek van je pols, kunt u zelf bepalen welke diameter uurwerkkast je kan nemen. 

 

Wat is juist de diameter van een horloge?

 

Met de diameter van een horloge wordt meestal de breedte (zonder kroon inbegrepen) van een horlogekast begrepen. Meestal wordt de breedte in millimeter weergegeven bij een productomschrijving.

Er zijn 3 verschillende categorieën: Klassiek, normaal en XL. Op onze wegwijzer (rechterhelft) kunt u een range terugvinden waarbij deze categorieën zullen passen. Klassiek zal er dus normaal uitzien bij een iets dunnere pols en een XL zal meer passen bij een grote pols.

Je kunt gerust de diameter van de kast met een passer op papier tekenen en uitknippen. Om een beeld te krijgen van hoe je volgende aankoop eruit zou zien met je eigen polsomtrek is dit toch iets beter. Een schatting maken op basis van categorieën is altijd minder nauwkeuriger, omdat je het niet letterlijk kan waarnemen.

Het is echter steeds een subjectieve keuze, want sommige mensen hebben liever een kleiner of groter uurwerk. Ben je een duiker? Of heb je moeite om kleine cijfertjes af te lezen op je kleine wijzerplaat? Dan zou een XL geen slechte keuze zijn. Hou je van elegantie? Toch maar een klassieker kiezen dan!

Nu kunt u echter zelf gemakkelijk een uurwerk kiezen aan de hand van de diameter en je eigen persoonlijke voorkeur. 

 

Wegwijzer

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »