Een Breitling horloge kopen? 5 Weetjes - Prijzen:

  • Geplaatst op
  • Door Hans S.
  • 0
Een Breitling horloge kopen? 5 Weetjes - Prijzen:

Alles wat je moet weten over Breitling horloges

Het horlogemerk Breitling bestaat al sinds 1884 en heeft sinds die tijd verschillende innovaties op het gebied van klokken en horloges voortgebracht. Door de geschiedenis heen heeft dit merk heel wat meegemaakt, maar momenteel verkoopt het nog steeds horloges van een hoge kwaliteit. Wil je wat meer over Breitling horloges weten of heb je interesse om een Breitling horloge te kopen? Lees dan snel verder om alles te weten over het verleden, heden en de prijzen van Breitling! Op het einde zullen we trouwens meer uitleg geven over de twee topmodellen van Breitling: de Navitimer en de Breitling Superocean. Benieuwd? 5 leuke weetjes:


1. Een beetje geschiedenis van Breitling


Als eerste moeten we toch een beetje naar het verleden kijken. Saai? Maak je geen zorgen, we zullen het kort en interessant houden! Léon Breitling stichtte het merk in 1884, maar produceerde nog geen horloges tot 1899. De fabriek van Léon produceerde eerst stopwatches en chronometers voor horlogemakers. Het eerste horloge wat ze produceerden was een pols-stophorloge, wat door piloten veel gebruikt wordt. Een niche waar het merk achteraf gezien enorm veel voordeel uit gehaald had. Zo speelde Breitling onder andere een belangrijke rol in de 2e wereldoorlog, dankzij de neutrale positie van Zwitserland leveren ze aan zowel de Engelse luchtmacht als aan de Duitse krijgsmacht. Een opportuniteit in tijden van nood? Misschien. Uiteindelijk ging Breitling echter wel bijna failliet, maar het merk werd nog op tijd overgenomen door een zakenman uit Zwitserland. Door de overname is men meer naar een luxueuze uitstraling en imago gegaan. Nu we weten waar Breitling vandaan komt, zullen we de geschiedenisles nu afsluiten.

 

2. Hoeveel kost een Breitling uurwerk?


Wat is nu echt de prijs voor een Breitling? Natuurlijk heb je Breitlings tot 30. 000 euro, prijzen die alleen voor enkelen zijn weggelegd. Ze zijn alvast niet zo goedkoop, maar ze hoeven niet onbetaalbaar te zijn hoor. Breitling horloges zijn echter al verkrijgbaar vanaf ongeveer 2000 euro, wat voor de kwaliteit en prestige die ze leveren uiteraard goedkoop is. Klanten die veel over hebben voor kwaliteit, techniek en luxe kiezen gemakkelijk voor een Breitling. Wil jij een Breitling? Dan kan je al ver geraken met een beetje te sparen. Je kan echt jarenlang plezier hebben aan een horloge met klasse. Een smartphone, laptop of een tablet zal een Breitling niet overleven. Het is een horloge gemaakt om van generatie tot generatie door te geven. De elite is dan wel de doelgroep, maar zoals je gelezen hebt, het is voor iedereen betaalbaar (mits een beetje te sparen).

 

Breitling luchtvaart

 

3. Waarom is Breitling een topmerk en zo duur?


De Breitling horloges hebben dus enkele unieke kenmerken. De chronograaf is grotendeels door Breitling zelf ontwikkeld. Het is een belangrijk onderdeel en het voegt veel luxe of toegevoegde waarde toe aan het horloge. De behuizing of horlogekast van het horloge straalt ook puur klasse uit. Breitling horloges is een merk met een verleden, dus het is al bewezen dat de horloges gemaakt zijn om te blijven presteren tijdens extreme missies, zoals in extremis een oorlog. De horloges zijn bovendien een werkelijk statussymbool en hun doelgroep is dan ook de elite die het geld hebben voor horloges van hoge kwaliteit. Hier komt nog bij dat hun horloges extreem exclusief zijn, dat zien we zowel terug in de prijzen als in de kwaliteit en design die ze leveren. Het design van de horloges benadrukt bovendien de techniek die erin afspeelt, de techniek speelt hier de hoofdrol. Het is dus deze technische en toch sportieve looks die deze horloges zo goed laten uitzien, laten draaien en populair maken.

 

4. Breitling: het merk voor de piloten van nu


Breitling, als één van de weinig overgebleven onafhankelijke horloge merken, produceert vandaag nog steeds technische hoogstandjes. Het merk staat voor precisie en betrouwbaarheid. Ze focussen vooral op hun mechanische horloges met chronograaf en die zijn uiteraard uniek in zijn soort. Op technisch gebied zijn de horloges van uiterst mate hoge kwaliteit en het design is behalve mechanisch sterk ook nog eens stijlvol en tijdloos.

 

5. De Breitling Navitimer en de Breitling Superocean


Twee modellen van Breitling horloges zijn de Breitling Navitimer en de Breitling Superocean. Wij zullen iets verder ingaan op deze twee modellen:


De Breitling Navitimers zijn horloges die de klassieke Breitling uitstraling hebben maar wel met uitstekende techniek. Ze hebben allemaal een gelijke look, die alleen maar beschreven kan worden als klassiek en stijlvol.


De Breitling Superocean heeft een modernere look en gemaakt voor duikers in het achterhoofd. De Superocean heeft een vernieuwende techniek, die uiteraard bestand is tegen de druk die je meemaakt als je eens gaat diepzeeduiken. Het model ziet er verder minder robuust uit en is erg stijlvol, maar onderschat de kracht van een Superocean zeker niet!

 

Breitling Navitimer

 

Tot slot


De Breitling horloges zijn dus ideaal wanneer je een liefhebber bent van kwaliteit en technische hoogstandjes. Je zult er inderdaad wat geld voor over moeten hebben, maar in de wereld van horloges, betaal je volgens kwaliteit. De twee populaire modellen die nogal tegenovergesteld zijn, zijn dus de Navitimer en de Superocean, wellicht dat één van deze twee op je verlanglijstje staan? Zeker echte aanraders, maar deze verschillen dus wel van doelpubliek! Nu je wat meer weet over Breitling, overweeg je wellicht om er eentje aan te schaffen? Dat is heel normaal. En ik kan je alleen maar aanraden om hier goed onderzoek naar te doen en dan een mooie aankoop te doen. Wil je nu onmiddellijk Breitling horloges kopen?

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.