De top 10 luxe horlogemerken ter wereld

 • Geplaatst op
 • Door Hans Santos
 • 13
De top 10 luxe horlogemerken ter wereld

Wil jij weten wat de top 10 horlogemerken zijn? Iedereen mag wel eens dromen. Niet? Wat is voor de meeste mannen een statussymbool en accessoire voor succes? Een luxe uurwerk uiteraard!

Een sportwagen of villa kan je niet overal meenemen, maar een luxe uurwerk wel. Een uurwerk is voor velen een symbool van macht geworden. Hoe duurder en uniek een merkhorloge van een persoon is, hoe hoger zijn plaats in de maatschappij (hoogstwaarschijnlijk) zal zijn.

De prijzen van enkele luxe uurwerken zijn soms zo hoog (tot zelfs 10,3 miljoen euro) dat het zelfs onbetaalbaar is geworden voor velen. Het is dus niet voor iedereen weggelegd. Zo kan het gebeuren dat de meeste mensen weinig kennis hebben van echte topmerken.

Wil jij toch weten wat de top 10 luxe merken zijn? Wij bekeken alvast de stemmen op Ranker.com. Zelf hebben we ook enkele criteria toegevoegd waardoor we een top 10 voor luxe horlogemerken hebben gemaakt:

 

1. Patek Philippe

Op nummer 1 en het beste merk volgens eigen criteria. Het is een Zwitsers merk en bestaat al sinds 1851. Het is een merk met een klassieke stijl. Het is alvast heel populair bij veel topverdieners en liefhebbers. Het werd vroeger enkel en alleen gedragen door de adel. Het merk adverteert dat hun horloges van generatie tot generatie doorgegeven kan worden en een erfstuk is. De waarde van een Patek Philippe kan dus alleen maar stijgen! Onlangs is het duurste horloge ter wereld (Patek Philippe) verkocht voor maar liefst 31.9 miljoen dollar.

 

2. Jaeger-LeCoultre

Een luxe merk sinds 1833. Een Zwitsers merk met als kenmerk dat men gedetailleerde en gecompliceerde achtergronden op de wijzerplaat kan plaatsen. Je kunt het merk eigenzinnig en speciaal noemen. Tijdloos en complex.

 

3. Omega SA

Door kwalitatieve horloges doorheen de jaren te ontwikkelen werd Omega nog groter. Het is tot op heden een populair merk voor heel wat echte horlogeliefhebbers. Duikerhorloges van sublieme kwaliteit produceren is een specialiteit geworden voor Omega SA.

 

4. Rolex

In Engeland opgericht en nu internationaal erkend tot één van de machtigste merken ter wereld. Als je aan nietsvermoedende mensen zou vragen aan welk merknaam ze eerst zullen denken bij luxe uurwerken, dan is het antwoord voorspelbaar...een Rolex. Voor een luxe merk is Rolex ook kwalitatief en tijdloos, maar minder exclusief geworden (productie van meer dan 2000 stuks/dag). Vergeleken met andere luxe merken staat het  merk dus op een 4de plaats in onze ranking.

 

5. A Lange & Sohn

Ferdinand Lange had het merk in 1845 tot leven geroepen. Het is een merk geworden met een voorliefde voor het mechanisch binnenwerk van een uurwerk. A Lange & Sohn zal altijd stukken met een superieure kwaliteit op de markt brengen. De kast, horlogeband en binnenwerk is altijd met de nodige zorg geassembleerd.

 

6. Breitling

Sinds 1884 een luxe merk waar duurzaamheid en precisie centraal staat. Het merk staat erom bekend om zijn affiniteit met de luchtvaart en deze te verwerken in hun uurwerken. Gevechtspiloten kiezen altijd voor de vleugels van een Breitling.

 

7. Vacheron Constantin

Een luxe horlogemerk en bestaat al sinds 1755. Het is nu in handen van de Richemont groep uit Zwitserland. Het is altijd een luxe merk geweest doorheen de geschiedenis. Keizers, geestelijken en adel hebben al vaak een Vacheron Constantin in handen gehad. Vermoedelijk had zelfs Napoleon Bonaparte een Vacheron Constantin. In 2015 had Vacheron Constantin ’s werelds meest complexe mechanisch uurwerk tentoongesteld voor hun 260e verjaardag. Een merk met een reputatie en waar prestige ongelimiteerde grenzen heeft dus.

 

8. Blancpain

Sinds 1735 een merk met een brede gamma van verschillende soorten luxe horloges. Klassieke tot sportieve stukken zijn geen uitdaging voor Blancpain.

 

9. Piaget SA

Georges Edouard Piaget had het merk in Zwitserland begonnen. Kenmerkend voor een Piaget zijn dure edelstenen. Er wordt meestal gebruikgemaakt van turquoise, tijgeroog en onyx. Het staat ook bekend dat het merk (mechanische) uurwerken zo dun mogelijk willen maken.

 

10. Chopard

Door horlogemaker Louis-Ulysse Chopard opgericht in 1860. Chopard staat bekend voor zijn gesofistikeerde modellen met extra aandacht voor detail. Het merk groeit en evolueert nog steeds door innovatieve uurwerken te ontwikkelen.

 

Op zoek naar één van bovenstaande horlogemerken of enkele betaalbare alternatieven? Of wil je toch maar investeren in limited editions? Bekijk hier onze topselectie mechanische en automatische uurwerken!

Toch interesse om een luxe uurwerk te kopen?

Reacties

 1. Ralph Ralph

  Mensen met een Rolex vertrouw ik niet.
  Typische Mercedes, BMW types, met kale hoofden en leren jassen.

 2. Ome Dick Ome Dick

  Altijd liefhebber en verzamelaar van Rolex geweest. Maar nu op leeftijd stappen we over op Patek Philippe

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.