Een horloge kopen? Top 6 regels voor u gaat beslissen!

  • Geplaatst op
  • Door Bieke Mamaux
  • 0
Een horloge kopen? Top 6 regels voor u gaat beslissen!

Moet ik een dure of een goedkope horloge kopen? Heb ik een specifieke horloge merk nodig? Zes tips...

6 tips om een horloge te kopen en kiezen

Een horloge heb je in verschillende stijlen, vormen en kleuren. De meeste mensen kiezen een horloge dat ze iedere dag kunnen dragen om gewoon de tijd te kunnen zien. Anderen kiezen het liefst meerdere horloges uiteraard.

In onze huidige maatschappij is er veel gewijzigd op het gebied van technologie. Men kan overal het uur waarnemen: smartphone, tablet en natuurlijk ook op een smartwatch. Een horloge is dus gewijzigd van een hulpmiddel om de tijd te kunnen aflezen naar een persoonlijke accessoire en statussymbool. Een horloge kopen is dus een speciale gelegenheid geworden.

Een uurwerk zou men nu ook kunnen kiezen op basis van persoonlijke keuzes zoals men kledij, schoenen en ringen zouden kiezen. Uurwerken kunnen dus gekozen worden op basis van een huidtype en kledingstijl. Sommige mensen vinden kwaliteit en kleuren veel belangrijker dan anderen.

Kortom, er zijn vele verschillen tussen de mensen en uurwerken. Een gesofistikeerde accessoire dus!

Er zijn vele verschillen tussen horloge merken onderling alsook tussen de horloges onder 1 soort merk. Met zoveel keuzes en verschillen in de wereld van uurwerken is het bijna een doolhof wanneer men een horloge wilt kopen. Het is dus zeker aangeraden om vooraf na te denken over persoonlijke criteria vooraleer u een horloge zal kopen.

Wacht eens even! Hoe kies ik nu best een horloge? Geen zorgen, wij helpen je wel met 6 tips:

  • Kies een horloge passend bij uw uitstraling

Iedereen ziet er anders uit! Heb ik gelijk of niet? We hebben grote en kleine mensen. Er zijn lichte tot donkere huidtypes. Er bestaan tegenwoordig hipsters en anderzijds stoere avonturiers. Een horloge heb je dus ook in verschillende vormen en genres. Kies dus een horloge waar je mee kunt leven...dagelijks!

  • Selecteer kwalitatieve horloges

Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit! Ik kan het niet genoeg benadrukken dat er kwaliteitsverschillen bestaan tussen merken van horloges. Het kan altijd gebeuren dat er binnen 1 merk verschillen bestaan, maar meestal is een leren band hetzelfde voor alle andere horloges binnen 1 soort merk.

Er zijn maar weinig bedrijven (dure top merken) waar er vele kleine en belangrijke verschillen tussen hun eigen lijn horloges bestaan. Meestal betaal je altijd voor kwaliteit in de wereld van horloges. Ik wil zeker niet zeggen dat alle goedkopere en midrange horloges slecht zijn, maar wees kritisch voor een dagelijks gedragen accessoire!

Er zijn vele merken van horloges in een degelijke prijsklasse waar je zeker vele jaren plezier aan kunt hebben. Het is een kwestie van ervaring, reviews en reputatie bij merken van horloges. Kies nooit een horloge gemaakt in China, want duurzaam is het alvast nooit!

  • Kijk naar de specificaties

Specificaties zijn ook heel belangrijk bij het kiezen van horloges. Een paar voorbeelden nodig? U hebt als voorbeeld een job waar u vele uren op een bureau zit? Kies een ergonomische horloge met mineraalglas of een leren band, want er is minder kans dat je krassen maakt op leer. Leer is voor sommigen veel comfortabeler te dragen dan een stalen band. 

Ben je een duiker? Kies dan een horloge met saffierglas en siliconen bandje. Saffierglas is krasvrij en aangezien duikers vaak in zee onder extreme omstandigheden verkeren is een degelijke horloge met saffierglas en waterresistente band een must!

  • Bekijk uw horloge als een visueel versterkende accessoire op je lichaam

Een goudkleurige horloge past bijvoorbeeld heel mooi bij een cocktaildress of kostuum. Een horloge met een witte wijzerplaat en een zwarte leren band accentueert met zwarte jurken. Wees creatief en denk aan de kleuren!

  • Een horloge kopen passend bij je levensstijl

Iedereen heeft een levensstijl. Het is de bedoeling dat je meteen gemakkelijk voelt met uw manier van leven en een bijhorende horloge in uw leven.

  • Koop meerdere horloges

Er zijn heel wat mensen die maar 1 horloge kopen. Ze dragen het horloge dan totdat het versleten is of gewoon niet meer werkt. 

Een ander optie is dus meerdere horloges kopen.

Wat zijn de voordelen?

Je hebt meer keuze in de kleuren, soorten en maten.

Je hebt minder kans op het verslijten van je horloge doordat je er meerdere kunt kiezen op verschillende dagen. Afhankelijk van uw kledij, emoties of soort seizoen kunt u een horloge kopen.

 

Tot slot: denk goed na over uw volgende aankoop als u een nieuwe uurwerk zoekt!

Een horloge is nog steeds een heel handige, mooie en tijdloze investering om te doen in je leven. 

Een horloge is een tijdloze investering waar je dus best tijd en geld in zou steken. In ruil zal u veel tijd, plezier en bewonderenswaardige blikken terugkrijgen!

 

Nu meteen een horloge kopen? 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.