Hoeveel kost een goed horloge?

  • Geplaatst op
  • Door Hans Santos
  • 0
Hoeveel kost een goed horloge?

We krijgen vaak de vraag van wat een goed horloge is en hoeveel het minimaal moet kosten. Lees hieronder wat we onze klanten adviseren tijdens een aankoop en ontdek meteen hoe je een goed horloge ontdekt!

Als u op zoek bent naar een goed horloge, dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Of het nu gaat om iconische merken als Rolex, Omega of Cartier, of om kleinere merken als Versace en Citizen, wij helpen u het perfecte uurwerk te vinden voor elke gelegenheid en elk moment van de dag.

Wat is een goed horloge?

Voordat u vraagt "hoeveel kost een horloge", kunt u beter eerst de waarde van een horloge bepalen. Horloges hebben echter een onderling verschil in waarde en deze valt niet te bepalen per merk. De eigenschappen van een horloge zijn belangrijker dan de merknaam. Met andere woorden: goud, diamanten of Swiss onderdelen zoals gebruikte materialen zijn het belangrijkste en niet een merknaam.

Een goed horloge bestaat meestal uit behoorlijk sterke en duurzame materialen (kras bestendig, roestvrije of handgemaakte onderdelen) en kan meestal al gekocht worden vanaf 300 euro tot wel een miljoen euro of meer.

kijk maar, hand-, mannetje, blauw, accessoires, breitling, kijken, arm klok, Navitimer

Wat zijn dan de eigenschappen van een duurzaam horloge?

 

1. Roestvrije en kwalitatieve horlogekasten

Een goed horloge is duurzaam, sterk en precies. Standaard worden deze horloges gemaakt van een titanium of roestvrijstalen (edelstaal) horlogekast. Deze behoren tot de sterkst mogelijke materialen. Daarnaast is het horloge ook roestbestendig en krasbestendig. 316L edelstaal heeft een ongekende sterkte en duurzaamheid, dus een aanrader.

2. Krasvrij glas

Mineraalglas is krasbestendig en maakt het horloge duurzaam bij gewoon gebruik. Voor een beter glassoort heeft saffierglas wel een speciale krasbestendigheid en hardheid zelfs na heftig gebruik. Het glas beschermt uw horloge jarenlang tegen krassen en is het hardste materiaal voor glas, na diamant. Daarnaast ziet het glas er kristalhelder en hoogkwalitatief uit. Saffierglas zit meestal in uurwerken van een hogere segment en Zwitserse merken

3. Mechanisme van uurwerk

Als u op zoek bent naar een betaalbaar kwaliteitshorloge dat de tand des tijds kan doorstaan, dan is een horloge met een kwarts (batterij) of een gecertificeerd mechanisch uurwerk de juiste keuze. Miyota, Seiko en Ronda zijn de bekendste fabrikanten van uurwerk movements. Ze staan bekend om hun kwaliteit die jaren zonder probleem zal werken. De horloges met een mechanische binnenwerk zijn uitzonderlijk, nostalgisch en precies.

4. Horlogeband met kwaliteit

Een horlogeband is het laatste onderdeel dat uw horloge beschermt en zorgt dat het horloge jarenlang rond uw pols blijft hangen. Een goed horlogeband heeft een materiaal dat uitstekend beschermt tegen slijtage en krassen zoals titanium of RVS. Daarnaast zijn er ook horlogebanden van hoogwaardig materiaal met elegante looks en mooie kleuren. Leren horlogebanden zijn zowel sterk als flexibel. Ze zijn comfortabel en passen bij iedere outfit. Horlogebanden van robuuste materialen zoals leer, kunstleder en textiel hebben een erg hoge duurzaamheid en kunnen ontzettend lang meegaan.

Zwitserland krokodillenleer

Tot slot:

Om echt een goed horloge te kopen, moet u kijken naar de waarde van het horloge. De waarde van het horloge bepaald door de kwaliteit van het object met zijn onderdelen, glas en band. Meestal kosten deze onderdelen wat meer, dus onder de 300 EUR een goed uurwerk vinden zal niet eenvoudig zijn. Vanaf 400 tot 500 EUR hebben de meeste uurwerken al zeker een betere waarde.

Sommige merken staan uiteraard wel garant voor kwaliteit en zijn ondertussen ook al bekende horloge merken geworden. Bekijk hier de top 10 duurste horlogemerken! Het komt er vooral op aan om uurwerken te vergelijken en de verschillen te ontdekken. Veel plezier met de zoektocht!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.