Mechanische vs automatische horloges?

  • Geplaatst op
  • Door Vincke B
  • 0
Mechanische vs automatische horloges?

Wat je moet weten over een mechanisch en automatisch horloge. 5 belangrijke weetjes vóór je een automaat gaat kopen!

Wat zijn mechanische of automatische uurwerken?

Een mechanisch uurwerk heb je in 2 soorten:

- Automatische: Wordt automatisch opgeladen door het uurwerk te dragen. Hoe? Door gewoon te wandelen, schrijven of bewegen.

- Manuele opwinders: Wordt opgeladen door te draaien aan een kroon. Hoe? Rechts aan een horlogekast een paar keer draaien met je wijsvinger en duim. Wanneer? 1x per dag/per week/maand (afhankelijk van type/model uurwerk).

Bij mechanische horloges is het vervangen van batterijen niet nodig.

5 belangrijke tips en weetjes vooraleer je een mechanisch of een automatisch horloge koopt

1. Regelmatig (2-jaarlijks) onderhouden en laten nakijken door gespecialiseerde instellingen is zeker aan te raden om een lange levensduur te garanderen. Veel juweliers en winkels vertellen dit niet graag, maar wij vertellen het wel! Verder is het belangrijk om te weten dat een snelle service belangrijk is, maar heel wat juweliers of winkels kunnen dit niet garanderen omdat het zo een nijverheid is. Uw uurwerk opsturen en dan minstens een maand wachten is niet uitzonderlijk. (Weetje: Onze vaste klanten krijgen deze service snelgratis en levenslang na 5 bestellingen)

 

2. Het is raadzaam om goed zorg te dragen voor een mechanisch exemplaar. Het is af te raden om heel harde explosieve bewegingen uit te voeren tijdens het dragen van een mechanisch horloge. Ben je van plan om te sporten of hard te werken met je nieuw horloge? Koop dan zeker geen mechanisch of automatisch uurwerk!

 

3. Er is veel technische informatie en vakmanschap nodig om een automaat te assembleren. Een automaat of mechanisch uurwerk bestaat uit allerlei kleine onderdelen en tandwieltjes. Alle onderdelen moeten perfect met elkaar verbonden zijn, zodat het uurwerk uiteindelijk kan werken.

 

4. Een mechanisch horloge is duurder dan een kwartshorloge (batterij), maar het is wel exceptioneel en een investering voor de toekomst. Alle uurwerken van automatische/mechanische soorten kunnen als een investering gezien worden.

 

5. Koop een automatisch of mechanisch horloge van een bekende merkEr worden veel mechanische uurwerken geassembleerd in China of Hong Kong. Deze krijgen dan (merk)namen waar kenners nog nooit van gehoord hebben, maar zien er natuurlijk goed uit. Ze worden dan op bekende veilingsites (of websites met tal van deals en coupons) verkocht aan nietsvermoedende kopers. Zoals hierboven al gezegd: Er is veel technische informatie en vakmanschap nodig om een goeie automaat te assembleren en te laten werken. Doe research of koop alleen horloges van bekende merken! Je loopt anders risico om een automaat te kopen met een levensduur van maximaal 2 maanden.

 

Interesse om bij ons echte automatische en mechanische horloges te kopen? Onze vaste klanten krijgen een snelle onderhoudsservice gratis en levenslang na 5 bestellingen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »