Horloge graveren? Leuke tips, ideeën en meer

Van herenhorloges tot aan zakhorloges, alles kan gegraveerd worden. Een horloge laten graveren is de perfecte manier om je sieraad een ‘persoonlijke touch’ te geven. Het uurwerk is nu pas echt van jou, of van degene aan wie je het geeft. Maar hoe gaat dit graveren nu precies in zijn werk? Waar kun je het laten doen en wat kost het allemaal dan wel niet? Maar het belangrijkste, wat zijn dan leuke teksten of leuzen om erop te laten zetten? Geen nood, want we beantwoorden al je vragen omtrent horloges graveren.

 

Wat is de prijs om een horloge te laten graveren?


Horloges of sieraden laten graveren bestaat al decennialang. Mensen vinden het fijn als ze ergens hun stempel op kunnen zetten, horloges en sieraden voelen dan namelijk dan een stuk persoonlijker en vaak raak je er dan ook enorm gehecht aan. Deze gravering is niet heel duur, vaak gaat het maar om een prijs tussen de 10 tot 30 EUR. Het is dan ook niet zo raar dat je bij veel winkels of juweliers terecht kan om je sieraad te laten graveren. Er zijn ook enkele webshops die een graveeroptie beschikbaar stellen. Wist je dat je op een website zoals op Horlogemerken.be je uitzonderlijk kunt genieten van een gratis gravering vanaf een bepaald bedrag.

 

Wat kan je allemaal graveren op een horloge?


Een gravering kan vele vormen hebben en vaak is er een hele hoop mogelijk. Zo kun je letters, namen, initialen en zelfs symbolen laten graveren. De graveringen worden vrijwel altijd gezet door een dunne diamanten punt, zo zal de kwaliteit en de tekst van de gravure diep en goed staan. Zo ben je verzekerd van een persoonlijk sieraad waar er nog weinig verzorging nodig zal zijn.

 

Leuke teksten om te graveren op een horloge?


Goed, je hebt dus de keuze gemaakt om een horloge te laten graveren. Maar wat zet je nu op de achterkant? Dit is volkomen afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken. Enkele ideeën nodig?

Enkele leuke teksten:

  • Is het voor een pasgetrouwd stel?

Hierbij is het leuk om de namen van beide personen te laten graveren met de trouwdagdatum erbij. Zo zal men altijd herinnerd worden aan die prachtige dag als ze op de achterkant zullen kijken.

  • Is het voor een jubileum?

Voor deze gelegenheid is het leuk om de naam van de persoon te laten graveren, met een leuk tekstje erbij, zoals: ‘Dankjewel voor alle leuke, gezellige en mooie jaren’.

  • Als het voor een onbekende persoon is of als een relatiegeschenk aan iemand?

Het is dan een tof idee om zijn naam of initialen erop te laten plaatsen.

  • Als het een goede vriend of voor een verjaardag is?

Hier kan je dan iets creatiever zijn! Het is dan wel gepast om dan iets persoonlijks of grappigs op het horloge te laten graveren. Zoiets als: “Hier een horloge, zodat je de volgende keer niet te laat bent op je werk".

 

Besluit


Je ziet dus wel dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn, er is dus voor iedereen wat wils. Laat je uurwerk dus zeker graveren bij ons! Het is dé perfecte manier om het een ‘persoonlijke touch’ te geven. Vraag zeker via onze klantendienst of je in aanmerking komt voor een gratis gravure!