Hoe meet ik mijn polsomtrek en kies ik de juiste diameter voor mijn uurwerk?

 

Je polsomtrek bepalen door te meten

Voor een juiste diameter van een horloge te bepalen, passend om uw pols, moeten we eerst de polsomtrek kunnen meten. Op onze wegwijzer (onderaan de pagina) kunt u heel simpel zien hoe u het best te werk gaat om uw polsomtrek te bepalen. 

Gemiddeld is de polsomtrek van dames tussen 170-180 mm qua lengte. Bij de mannen ligt dit wel wat hoger: 190-200 mm. 

Wist u dat wij het horlogebandje gratis voor u kunnen laten inkorten? Gelieve dan via ons opmerkingenvenster, net voor het afronden van uw bestelling, uw polsomtrek in millimeter door te geven (waarde tussen 100 en 260 mm).

Download en print hier onze maattabel voor horloges als PDF

Als u weet wat de omtrek van uw pols is, dan kunt u ook zelf kiezen welke diameter van horlogekast u kunt nemen. Lees hieronder hoe u de diameter van uw horloge moet kiezen!

 

Wat is juist de diameter van een horloge?

Met de diameter van een horloge wordt meestal de breedte (zonder kroon inbegrepen) van een horlogekast begrepen. Meestal wordt de breedte in millimeter weergegeven bij een productomschrijving.

Er zijn 3 verschillende categorieën: Klassiek, normaal en XL. Op onze wegwijzer (rechterhelft) kunt u een range terugvinden waarbij deze categorieën zullen passen. Klassiek zal er dus normaal uitzien bij een iets dunnere pols en een XL zal meer passen bij een grote pols.

U kunt gerust de diameter van de kast met een passer op papier tekenen en uitknippen of gebruik maken van onze maattabel en meteen uitprinten. Om een beeld te krijgen van hoe je volgende aankoop eruit zou zien met uw eigen polsomtrek is dit toch iets beter. Een schatting maken op basis van categorieën is altijd minder nauwkeuriger, omdat u het niet letterlijk kan waarnemen. Het is echter steeds een subjectieve keuze, want sommige mensen hebben liever een kleiner of groter uurwerk. Fan van duikhorloges? Of heb je moeite om kleine cijfertjes af te lezen op je kleine wijzerplaat? Dan zou een XL bijvoorbeeld geen slechte keuze zijn.

Nu kunt u echter zelf gemakkelijk een uurwerk kiezen aan de hand van de diameter en je eigen persoonlijke voorkeur. 

 

Wegwijzer

 

Download en print hier onze maattabel voor horloges als PDF