Smartwatch schoonmaken of reinigen? De 7 belangrijkste onderhoudtips

  • Geplaatst op
  • 0
Smartwatch schoonmaken of reinigen? De 7 belangrijkste onderhoudtips

Hoe krijg je een smartwatch weer zo mooi als nieuw? Hoe onderhoud je een activity tracker?

Een smartwatch is enorm handig en een leuk accessoire. Je kan onderweg je berichten gewoon op je pols bekijken of even eenvoudig op social media reageren. Wat echter iedereen over het hoofd ziet is dat deze gadgets eigenlijk erg smerig kunnen worden. Ze kunnen na een tijdje zelfs slecht beginnen ruiken, jakkes! Maar wat nu? Je wenst namelijk dat je activity tracker of smartwatch er weer net zo goed uitziet en ruikt als toen hij het nieuwste model was.

Geen nood, we geven je 7 tips om je smartwatch of fitness tracker weer zo goed als nieuw te krijgen!

 

1. Horlogedoek of stofdoekje gebruiken

Verwijder stof met zacht microvezeldoekje. Op elke smartwatch zitten er veel microscopische deeltjes stof. Een microvezeldoekje is heel veilig en zal je smartwatch display en bandje zeker nooit permanent beschadigen. Alles blijft stofvrij! Goed voor een kleine schoonmaak dus, maar net niet goed genoeg voor hardnekkige vuiligheden.

2. Schoonmaken met een doekje en speciale reiniger

Je smartwatch heeft veel bacteriën en andere micro-organismen. Deze komen door de huid of van ergens anders daar terecht. Deze beestjes nestelen zich daarna onder een smartwatch. Als er wat vuil of smerigheid op een smartwatch of activity tracker komt, dan kun je het binnen enkele seconden weer schoonmaken. Gebruik hiervoor een schoonmaakdoekje en een speciale reiniger zoals de Sapuro 3-in-1 reiniger. Spray een paar keer op het doekje en wrijf alles weer proper. Binnen enkele seconden kun je weer genieten van een smartwatch met stijl en glans. Deze reiniger is ook handig om hardnekkige vetvlekken of zweet te verwijderen.

 

3. Bewaar je smartwatch in een doosje of kast

Men zegt vaak dat stof na verloop van tijd overal binnenkomt. Het is ook wel zo. Een beetje bescherming kan dus zeker geen kwaad. Een kast kan echter wél een goede plaats zijn om je smartwatch in op te bergen. In een kast of schuif kan er namelijk veel minder stof landen dan erbuiten. Een doosje kan je smartwatch ook beschermen. 

4. Display wekelijks schoonmaken

Het is belangrijk om een proper scherm te behouden bij een smartwatch. Een beetje olie of zweet kan een scherm al snel minder netjes en verzorgd doen uitzien. Vingerafdrukken kunnen de zichtbaarheid op het scherm dan weer sterk reduceren. De Sapuro® 3-in-1 reiniger kan je perfect gebruiken om snel vettigheid en vuil te verwijderen. Goedkoop, snel en effectief, wij zijn alvast fan!

5. Bandje vervangen

Af en toe kan het bandje van je fitness tracker, Fitbit, Garmin of smartwatch aan een vervanging toe zijn. De bandjes zijn meestal gemaakt van rubber of siliconen en kunnen na een paar jaar echt snel vervelend aanvoelen of uitzien. Een vervangbandje is echter snel en eenvoudig aan te kopen. Veel centen zal je ook niet kwijt zijn. Een nieuwe smartwatch kopen is namelijk veel duurder en bovendien heb je met een nieuw bandje de mogelijkheid om een hippe kleur te kiezen!

6. Minder dragen

Een activity tracker kan je in principe 24/7 blijven dragen. De nieuwste smartwatches hebben vaak interessante functies om je slaap en gezondheid te gaan tracken. Leuk, maar het dragen van een smartwatch kan je toch beter minderen. Je activity tracker of smartwatch kan na een tijdje namelijk een broeihaard van vuil, bacteriën of zelfs schimmelsporen worden. Elke dag ermee gaan sporten, zwemmen en slapen is bovendien een extra risico op schade of vuilophoping. 

7. Zeg vaarwel tegen stinkende bandjes

De bandjes van smartwatches, fitness trackers en horloges kunnen na een tijdje plots beginnen stinken. De reden hiervoor is simpel: zweet. Zweet kan op het bandje blijven plakken. Soms penetreert het zweet zelfs tot in het bandje (textiel). Een poetsbeurt met water en zeep zal dit probleem zeker kunnen verhelpen en je bandje weer goed doen ruiken. Lees hier hoe je snel zelf de bandjes van een smartwatch of horloge kan wassen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.