Hoe kies je als man een horloge met stijl: 4 gouden keuzefactoren

  • Geplaatst op
  • Door Hans Santos
  • 0
Hoe kies je als man een horloge met stijl: 4 gouden keuzefactoren

Een uurwerk met stijl zal uw outfit naar een hoger niveau tillen...

Een uurwerk met stijl zal jouw outfit gelijk naar een hoger niveau tillen. Nu is het wel niet zo makkelijk om een “universeel horloge” te vinden. Afhankelijk van de soort gelegenheid is er ook een ander soort horloge (of smartwatch) vereist. Je draagt toch ook geen witte sportschoenen met je gloednieuwe smoking op een galadiner? Om je goed op weg te helpen hebben we hieronder 4 gouden tips die je kunt toepassen om horloge te kiezen en in stijl te dragen...

Metalen of leren bandjes gebruiken?

Als man zijnde is een horloge met een metaal bandje, door de neutraliteit, een uitstekende keuze. Metaal kun je veel eenvoudiger met een outfit of smoking combineren dan leer.

Voor het dragen van leren bandjes moet je altijd rekening houden met de kleur van je riem en tint van je (klassieke) schoenen. Het voordeel van een leren bandje is de klasse en uitstraling die je toont in combinatie met jouw outfit. Uurwerken met leren bandjes heb je in verschillende tinten en kleuren, koop daarom op zijn minst 2 kleuren zoals bv. bruin en zwart.

Ben je meer praktisch ingesteld? Kies dan gewoon voor een metalen band, zo zit je altijd safe. Ben jij eerder kieskeurig als man en wil je steeds met je stijlvolle keuzes pronken? Kies dan zeker voor uurwerken met leren bandjes!

De stijl van de kast


Het is verstandig om goed na te denken over de soort kast die je graag wilt hebben. Ben je eerder fan van gigantische uurwerken of hoeft het voor jou niet zo uitbundig?

Als je wat kleiner van postuur bent, dan is het niet verstandig om een kast groter dan 40 mm te kiezen.

Ben jij echter wel lang en breed dan is dit een veilige keuze, vaak zorgt een horlogekast vanaf 42-44 mm dan voor een veel stoerdere uitstraling. Meer weten over de juiste diameter van een horlogekast.

Keuze in soort beweging uurwerk

Vervolgens zal je moeten kijken naar het soort uurwerk of mechanisme. De horloges met een quartz zijn het goedkoopst, deze zijn voor iedereen betaalbaar.

Automatische horloges zijn iets duurder, wel zijn deze vaak beter van kwaliteit en iets complexer. Houdt er rekening mee dat je deze horloges dagelijks moet opwinden door te wandelen of door ze in een watch winder te bewaren.

Bij een quartz of smartwatch heb je dit probleem niet, dit gaat namelijk via een batterij. Bij een (hybride) smartwatch zal je wel ook regelmatig gebruik moeten maken van een lader. Een quartz uurwerk kan enkele jaren blijven draaien vooraleer je het batterijtje moet vervangen.

Gebruik (geen) horloges met veel kleuren

Laat horloges met te veel kleuren links liggen. Een goed horloge hoort niet al te veel op te vallen. Het moet iets zijn waar je je prettig bij voelt, zonder dat je het idee hebt dat iedereen alleen maar naar je pols zit te kijken.

Ga voor neutrale kleuren en tinten als je uurwerken alleen voor zakelijke gelegenheden zou willen dragen. De focus moet namelijk altijd bij de outfit zelf liggen, niet bij de sieraden die iemand om zijn pols heeft hangen.

Dus welk horloge moet je als man dragen?

Het antwoord op die vraag komt uiteindelijk neer op...smaak. Mannen die hun horloges in zoveel mogelijk outfits willen gebruiken moeten zeker de volgende punten in gedachten houden:

  • Metalen banden zijn minder specifiek dan leren banden, maar leer kan een kleurrijke uitstraling bieden.

  • Er zijn maar weinig horloges die bij alles matchen. Misschien heb je er toch wel twee of meer van nodig om je garderobe echt compleet te dekken.

  • Uurwerken variëren in precisie op basis van de kwaliteit van productie. Er zijn andere handelingen nodig om automatische, quartz en smartwatches te onderhouden of te laten werken.

  • Hoe drukker of groter de wijzerplaat of kast is, hoe minder gekleed het horloge zal zijn.

Wij verkopen op Horlogemerken.be heel wat stijlvolle herenhorloges van grote en traditionele merken. Daarnaast bieden wij een ongeziene service voor uurwerken aan. Selecteer makkelijk en draag binnenkort dus zeker een horloge waar je als man trots op kunt zijn!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.