Waarom je zeker een duur horloge moet kopen?

  • Geplaatst op
  • Door Hans Santos
  • 1
Waarom je zeker een duur horloge moet kopen?

4 redenen waarom je wél een duur horloge moet kopen?

Waarom een duur horloge kopen? Een vraag die velen terecht denken als ze die absurde prijskaartjes zien hangen op sommige merkhorloges. Wij laten je zien wat nu precies de 4 grootste redenen zijn waarom sommige klanten investeren in een duur horloge. 

1. Een goed horloge is een uniek erfstuk

Het is echt zo, een goed en duur horloge zou meerdere generaties moeten tikken. Dit is vooral zo voor de luxe merken, deze zijn meestal voorzien van ijzersterke Swiss onderdelen. Zeker wanneer je het horloge goed onderhoudt en er niet overdreven ruw mee omgaat. Is het bandje versleten, dan kun je dit eenvoudig vervangen door het merk zelf te contacteren. Het horloge wordt dan een erfstuk voor de volgende generaties.


2. Een horloge moet je soms zien als een investering

Een horloge kun je soms ook wel zien als een investering, de waarde van een zeldzaam uurwerk zal stijgen naarmate de tijd verstrijkt. Dit heeft te maken met vraag en aanbod, door de jaren heen zullen er een hoop zeldzame horloges verloren gaan. Nu denk je misschien: “dan wordt het horloge een paar euro’s meer waard zeker?”. Nee, het gaat om echt forse bedragen. Zo is laatst een Patek Philippe verkocht voor om en nabij de 20 miljoen euro. Dat is nog eens een investering met rendement!3. Een horloge staat voor vakmanschap en technologie

Er zit ongelofelijk veel tijd en moeite in het maken en ontwikkelen van een duur horloge, het is dan ook niet iets wat zomaar ineens in elkaar gezet kan worden. Horlogemakers zijn soms wel duizenden uren kwijt aan het ontwikkelen van één bekend uurwerk, denk bijvoorbeeld maar aan de Royal Oak of aan de Rolex Presidential. Het horloge moet eerst ontworpen worden door een groep van ervaren ontwerpers. Vervolgens moeten alle onderdelen handmatig gemaakt worden om te kijken of alles op elkaar aansluit. Dan moet hij nog worden geassembleerd door een horlogemaker die alle stukken heel secuur en steriel in elkaar zet.


4. Een exclusief horloge staat voor je innerlijke zelf

De eerste keer dat je een duur horloge draagt is toch wel iets heel bijzonders: een echt kunstwerk met gewicht om je pols. Maar het duurt niet lang voordat het horloge onderdeel wordt van jezelf. Sommige klanten voelen er zich zelfs ook beter, zelfzeker en succesvoller door. Je bouwt met het horloge een emotionele band en je denkt aan je eigen weg, verleden en heden. Toch bijzonder wat een uniek horloge allemaal teweeg kan brengen (buiten de complimentjes). Jij bent namelijk niet op één dag geworden hoe je nu bent en jouw uurwerk ook niet. Wat een statement!

Reacties

  1. R.R. Snabilie R.R. Snabilie

    Veel zgn ẗourbillon"horloges zijn gewone quarts horloges met een tourbillon erbij als gadged. De tourbillon is niet het uurwerk van het horloge.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.