Wat is het duurste horloge ter wereld?

  • Geplaatst op
  • Door Hans Santos
  • 0
Wat is het duurste horloge ter wereld?

De duurste horloges ter wereld: wat zijn de top 3? Hoeveel kost het duurste horloge ter wereld? Kom het hier te weten!

In de wereld van horloges zijn er talloze merken die prachtige, precieze en soms zelfs uitzonderlijke horloges maken. Maar wat is het duurste horloge? Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is, aangezien de waarde van een horloge afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de gebruikte materialen, de complexiteit van het mechanisme, de exclusiviteit van het merk, effectieve verkochte exemplaren en de historische waarde. We maken ook een verschil tussen het duurste horloge merk en het duurste horloge ooit gemaakt. Geen verwarring meer mogelijk!

 

Welk horlogemerk is nu het duurste ter wereld?

Duurste horloge merk ter wereld: Patek Philippe

Patek Philippe staat bovenaan de lijst van duurste horlogemerken ter wereld in gerealiseerde waarde. Dit Zwitserse merk opgericht onder de naam Patek, Czapek & Cie en is bekend om zijn uitzonderlijke vakmanschap en geavanceerde technologie. Patek Philippe is bekend om zijn precisie, kwaliteit en exclusiviteit, en heeft sommige van de duurste horloges ooit gemaakt, waaronder het Henry Graves Supercomplication uit 1933, dat voor $24 miljoen werd verkocht op een veiling.

Het duurste horloge ooit verkocht werd gemaakt door Patek Philippe en verkocht voor respectievelijk 31,9 miljoen dollar.

Hoewel Patek Philippe niet enorm productief is, met slechts ongeveer 62.000 uurwerken per jaar, blijft het merk ongelooflijk populair vanwege de hoge kwaliteit en exclusiviteit van zijn horloges.

Wat is het duurste horloge ter wereld?

Duurste horloge: Graff Diamonds - Hallucination

Graff Diamonds is een bekend merk van luxe juwelen en horloges, dat bekend staat om zijn op maat gemaakte ontwerpen en hoogwaardige diamanten. Het merk is opgericht in 1960 door Laurence Graff en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekende merken in de luxe juwelenindustrie.

Graff Diamonds heeft verschillende duurzame horloges in zijn collectie, waaronder het Hallucination horloge, dat bekend staat als het duurste horloge ter wereld. Dit horloge, dat in 2017 werd geïntroduceerd, is gemaakt van 110 karaats aan diamanten en heeft een waarde van meer dan 50 miljoen dollar. Het horloge bevat meer dan 1.000 diamanten, waaronder een grote, geslepen diamant van 60,5 karaat.

Naast het Hallucination horloge heeft Graff Diamonds ook andere luxueuze horloges in zijn collectie, zoals het Rainbow horloge, dat gemaakt is van meer dan 1.800 diamanten in alle kleuren van de regenboog, en het Graff MasterGraff Structural Tourbillon horloge, dat bekend staat om zijn geavanceerde tourbillon mechanisme.

Duurste horloge 2de plaats: Breguet Grande Complication Marie-Antoinette

Breguet is een bekend merk van luxe horloges dat sinds 1775 bestaat.

Breguet staat bekend om zijn traditionele craftsmanship, precisie en innovatieve horlogetechnologie.

Een van de bekendste horloges van Breguet is de Breguet Grande Complication Marie-Antoinette, die bekend staat als één van het duurste horloges ter wereld. Dit horloge werd gemaakt tussen 1782 en 1783 op verzoek van de Franse koningin Marie-Antoinette en bevat een aantal unieke complicaties, zoals een chronograaf, een tourbillon en een kalender. Het horloge werd nooit afgemaakt en werd na Marie-Antoinette's dood gestolen en later verkocht aan verschillende particulieren. In 2011 werd het horloge uiteindelijk voor $30 miljoen verkocht.

Duurste horloge 3de plaats: Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette

Jaeger-LeCoultre is een bekend merk van luxe horloges dat sinds 1833 bestaat. Een van de bekendste horloges van Jaeger-LeCoultre is de Joaillerie 101 Manchette, een uniek horloge met 576 diamanten. Dit horloge, dat in 2007 werd geïntroduceurd, is gemaakt van 18 karaats witgoud en bevat meer dan 800 diamanten, met een totale gewicht van 12 karaats. Het horloge bevat ook een geavanceerd uurwerk met een diameter van slechts 1 cm, wat het kleinste horloge is dat ooit gemaakt is. De Joaillerie 101 Manchette is een van de duurste horloges van Jaeger-LeCoultre met een prijskaartje van 26 miljoen dollar.

 

Besluit

Er zijn uiteraard nog talloze andere merken die luxe horloges maken, zoals Rolex, Hublot en Omega, en de waarde van hun horloges kan ook flink oplopen, afhankelijk van de uitvoering en de gebruikte materialen en andere complicaties.

Naast de waarde van het horloge zelf, kan ook de historische waarde van een merk of een specifiek horlogemodel een rol spelen in de waarde. Sommige horloges zijn bijvoorbeeld gemaakt voor beroemdheden of koninklijke families, of zijn gebruikt tijdens bijzondere gelegenheden, en dit kan de waarde verhogen.

Het is moeilijk te bepalen welk horlogemerk of horloge het duurste is, aangezien de prijzen en verkochte exemplaren van horloges van verschillende merken sterk kunnen variëren. Het duurste horloge ooit gemaakt hoeft daarom ook niet per se door een bekend horlogemerk te zijn gemaakt, zoals we al eerder in het artikel hebben vermeld.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.