7 regels om jezelf in een gentleman te transformeren.

  • Geplaatst op
  • Door David Kross
  • 0
7 regels om jezelf in een gentleman te transformeren.

Hoe kan ik een gentleman worden? Ben je geboren als gentleman of kan je jezelf trainen om er één te worden?

Je kunt jezelf zeker en vast transformeren in een echte gentleman!

Hieronder zijn er zeven regels waar je alvast veel uit kunt leren:

1) Wees principieel

Het is belangrijk om principes of regels te hebben als je een gentleman wilt worden. Bekijk eerst je eigen waarden en normen en wees streng. Wees koppig genoeg om niet beïnvloed te worden door anderen en je eigen regels toe te passen wanneer nodig. Wees ook altijd hoffelijk naar anderen toe.

 

2) Kleed jezelf deftig

Je kunt er haast niet naast kijken dat uiterlijk heel belangrijk is. De meeste mensen meestal eerst altijd oppervlakkig genoeg waardoor men meteen een eerste indruk zal krijgen van een persoon. Het is echter moeilijk om een slechte eerste indruk te doen keren. Kledij is dus heel belangrijk voor een goeie eerste indruk. Je hoeft uiteraard niet altijd een pak uit je kast te halen, maar kleed je gewoon niet te slordig of te extravagant.

 

3) Leer manieren

Eerst het goede nieuws. Manieren kan je leren. Yes! Het slechte nieuws? Het is echter niet eenvoudig om zonder moeite je gedrag van koers te veranderen. Let dus op de kleine dingen als je een gesprek aangaat of op restaurant moet dineren. Gedraag je aan tafel. Zwijgen of het ontwijken van gevoelige onderwerpen kan wonderen doen. Een cursus etiquette kan je ook altijd eens uitproberen, indien er echt wel veel werk aan de winkel is.

 

4) Bedek tatoeages of piercings

Iedereen heeft het recht om een tatoeage of piercing te plaatsen op hun eigen lichaam. Dit neemt niet weg dat dit nogal bizar overkomt op professioneel vlak. Vooroordelen staan meestal gelinkt met een eerste indruk. Probeer op professioneel vlak altijd je tatoeages of piercings te bedekken met kledij (ook al laat je beroep dit toe). Moest je dan toch dezelfde mensen tegenkomen in je vrije tijd, dan zal men toch meer respect hebben voor je principes op privé vlak. Het traint jezelf ook op psychologisch vlak om anders te gedragen op speciale gelegenheden.

 

5) Pas je manier van praten aan

Het toepassen van Algemeen Beschaafd Nederlands en grammatica is uiteraard heel belangrijk om als een gentleman over te komen. Laat het gebruik van dialecten achterwege. Praat niet te eentonig en gebruik intonatie of een beetje gevoel als je praat over een welbepaald onderwerp.

 

6) Let op lichaamstaal

Let heel goed op de lichaamstaal van uw gesprekspartner en van jezelf. Kijk in de ogen van je gesprekspartner, maar ook weer niet te lang. Let goed op dat je niet te dreigend overkomt met je eigen lichaamstaal. Probeer wijzende vingers en rollende ogen te vermijden. Een cursus lichaamstaal kan ook wonderen doen.

 

7) Draag een uurwerk met klasse

Een uurwerk van een kwalitatief merk is een must. Een leren band van krokodillenleer met een prachtig afgewerkte kastbehuizing kan heel goed overkomen bij een maatpak. Uurwerken waar mensen vol verbijstering naar staren of meer uitleg naar vragen zijn perfecte ijsbrekers.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.