Waarom replica horloges kopen niet slim is - 5 redenen

 • Geplaatst op
 • 3
Waarom replica horloges kopen niet slim is - 5 redenen

Ooit gedacht om replica's te kopen? Niet echt een goed idee!

Een replica horloge kopen lijkt simpel en onschuldig, maar dat is het zeker niet. We geven je hieronder vijf redenen waarom een namaak horloge kopen niet zo slim is. Is het trouwens strafbaar om een nep horloge te dragen? We leggen het hieronder allemaal uit. U beslist na het artikel nog steeds zelf wat u koopt, ons artikel is puur informatief. Vijf redenen waarom replica horloges kopen niet slim is:

1. Het is strafbaar

Een nep horloge kopen in het buitenland of in eigen land. Het kan voordelig lijken, maar de gevolgen kunnen je wel enorm wat kosten. Replica horloges behoren tot de groep namaak- en piraterijproducten en schenden het intellectuele eigendomsrecht. Het is in feite een imitatie of reproductie van bestaande aspecten van een merk of product dat zonder toestemming gebruikt wordt. Meer informatie hierover op http://www.eccbelgie.be.

Het is enorm riskant om op het internet namaak te kopen en het is alvast zeker niet slim om het gewoon eens te proberen. Nee, we overdrijven niet! Op het internet zal een replica horloge ook meestal vanuit het verre buitenland (vaak vanuit een tijdelijk adres) verzonden worden in een pakketje. Je pakket zal via koeriersdiensten een hele weg moeten afleggen over de verschillende grenzen heen. Bij een gewone controle heeft de douane altijd toestemming om deze soort horloges in beslag te nemen en onmiddellijk te vernietigen. Weg met je welverdiende centjes! Alle kosten die gemaakt worden kunnen dan ook doorgerekend worden aan de ontvanger (klant). Verder is het in België ook toegelaten dat een merkhouder een schadevergoeding mag vragen aan de ontvanger. Je bent alleen in je recht als je kan aantonen dat je het horloge hebt gekocht, zonder te weten dat het namaak is. Zijn er effectief merknamen en gewone prijzen op de website te vinden, dan spreken we uiteraard van oplichting.

 

2. . Betrouwbare replica websites bestaan niet

Als je denkt dat je namaak of replica's zomaar online mag kopen of verkopen, dan heb je het goed mis. Het was altijd illegaal geweest en dit zal ook zo blijven. Je kunt op zoekmachines wel enorm snel dergelijke webshops terugvinden, maar het kopen zal dan wel op eigen risico zijn. Deze websites zullen vaak doorlinken naar andere URL's. Als je naar de contactpagina van zulke websites zou kijken, dan zal je meestal alleen maar commerciële e-mailadressen (zonder domeinnamen) terugvinden zoals @gmail.com, @yahoo.com, @hotmail.com enzovoort. Deze websites moeten constant verhuizen en van URL's veranderen. Als de politie of regering één website van hen zouden blokkeren, dan zijn ze alvast geen geld kwijt aan een professioneel e-mailadres met domeinnaam. Als er uitzonderlijk toch domeinnamen gebruikt worden, dan zal deze domeinnamen niet overeenkomen met de URL.

De 'Shipping & Returns' (infopagina over verzending) is ook belangrijk om te lezen. Je zult zien dat je niet veel rechten hebt om het product zonder reden terug te sturen (wat niet wettelijk is). Moest het zijn dat er 'zogezegd' wel een return policy is, dan moet je dit met een korreltje zout nemen. Je wilt namelijk nimmer of nooit zelf namaak verzenden vanuit je eigen naam en adres, want je pleegt dan zelf criminele feiten! Er kunnen ook (zogezegde) kosten zijn om het product terug in stock te nemen, deze kunnen vaak enorme kosten zijn. Tot slot kunnen er dan ook nog eens verzendkosten bijkomen. Nog zin om onder deze omstandigheden een product terug te sturen? Neen? Dat hebben ze daar ook heel goed bedacht uiteraard!

 

3. Garantie en kwaliteit

De kwaliteit van replica horloges zal nooit echt subliem zijn. We spreken hier dan over delicate horloges en niet over kledij. Deze uurwerken worden meestal in Hong Kong of China geassembleerd, dus meer moet je er dan ook niet van verwachten. Een horloge zal je meestal dagelijks dragen, dus onderschat niet hoe stevig je horlogebanden, kroon, kast en glaswerk wel moet zijn om dit vol te houden! De reden waarom je geen 2 jaar garantie op deze (nep) horloges zult krijgen, is dat men weet dat deze voorwerpen geen lang leven zullen hebben. Dit is uiteraard ook niet legaal, maar wat verwacht je dan ook van zulke websites.

 

 

4. Reputatie

Stel dat je een ontmoeting zou hebben met een CEO of een andere belangrijke persoon. Je weet dat een connectie met die persoon belangrijk zal zijn voor je toekomstige carrière. Dan moet je eens voorstellen dat hij je voor de eerste keer een hand zou willen geven en dat hij meteen je Rolex zou zien blinken. Hij is namelijk een liefhebber van het merk Rolex en hij zou deze graag eens van dichtbij willen bekijken. Leuk? Niet als het nep is! Wie draagt er nu namelijk valse horloges? Bedriegers, showbeesten en de mensen die zelf opgelicht zijn geweest? De meeste mensen associëren valse horloges dus wel degelijk met bepaalde groepen. Niet echt een groep waar je jezelf mee zou willen associëren hé? Daar gaat je kans om jezelf te bewijzen en connecties te maken! Mocht het nu een echt horloge geweest zijn, dan had je nu eenmaal meer status, respect en bovendien een gespreksonderwerp. De opportuniteiten zijn dan haast niet te tellen!

 

5. Veiligheid

Echt veilig zou je nooit een replica kunnen kopen. Wees dus op je hoede als je een horloge zou willen kopen dat voor een fractie van de prijs verkocht wordt. Het zal dan bijna zeker over een nep uurwerk gaan. Verder heb je nog niet eens de zekerheid dat je wel effectief een horloge zal krijgen. Van een rechtszaak of klacht zullen deze webshops (eigenaars) ook niet wakker liggen. Als je dan toch een betaling zou uitvoeren, dan is de kans bovendien ook groot dat je persoonlijke gegevens (kredietkaarten en transactiegegevens) gestolen kunnen worden. Je hebt dus niet alleen kans om geld van je transactie te verliezen, maar ook nog eens het geld van je kredietkaart. Je persoonsgegevens zullen dan ook niet veilig bewaard worden.

 

Besluit

Het is dus een enorm slecht idee om op het internet en offline producten te kopen die namaak zijn. Het kan je immers geld, tijd en persoonlijke gegevens kosten. Als je zelf bewust namaak zou kopen, dan kan je trouwens ook nog eens een rechtszaak, straf of schadevergoeding aan je been krijgen. Het is uiteraard afhankelijk van de situatie, maar is het dan slim om zulke risico's te nemen? Een echt horloge van een goed merk zal je inderdaad wat geld kosten, maar deze kosten zullen na enkele jaren verwaarloosbaar zijn. Je hebt immers de kans dat deze (echte) horloges alleen maar duurder kunnen worden, naarmate deze zeldzamer zullen zijn. Je zou jaren plezier kunnen hebben. Er is zelfs een mogelijkheid op een levenslange garantie van het merk! Vakmanschap is een kunst en het geeft je zekerheid. Wij verkopen alleen echte horloges waarvan we zeker zijn dat de kwaliteit subliem zal zijn! Heb je interesse om echte merken te kopen? Dan zit je hier zeker goed!

Reacties

 1. sK3LeTvM@gmail.com [email protected]

  Replica's en replica's zijn 2. Er zijn intussen replica's die zelfs door specialisten zéér moeilijk te onderscheiden zijn. We speken niet over de €50 namaak die je op reis in Turkije koopt. U vergeet ook te vermelden dat veel bezitters van een duur origineel horloge deze thuis of in de bank in een kluis bewaren en een replica dragen. Kwestie van bij verlies, diefstal of beschadiging geen 30.000€ lichter te zijn...

 2. Zachel Zachel

  Je moogt de mijne over kopen voor 3600 € deze is 3 jaar geleden helemaal gereviseerd voor 1800 € maar inmiddels is er een kras op het glas dus dat zou eigenlijk vernieuwd moeten worden !

 3. manuel Hennep manuel Hennep

  Goedemiddag heb eindelijk het geld bij elkaar gespaard voor een nieuwe rolex submarinier staal met datum nergens te krijgen wacht tijden van meer dan 1 jaar het is toch te gek voor worden , dan maar een goede nep rolex kopen gelijk verkrijgbaar

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.